Nyt se on julkaistu eli kirjani Tie nimeltä Yin ilmestyi juuri painosta!

Eilen koitti paljon odottamani hetki, kun Postin kuorma-auto peruutti pihaani ja jätti lähtiessään jälkeensä 170 kiloa painavan kuormalavan. Tuolle lavalle oli Otavan kirjapaino pakannut laatikkokaupalla vuoden verran työstämääni kirjaa yinjoogan filosofiasta. Oli vavisuttava hetki, kun yhden laatikon avasin ja sain viimein käsiini tämän painotuoreen Tie nimeltä Yin -kirjan!

Pari sanaa tästä upouudesta Tie nimeltä Yin -kirjasta

Kyseessä on hyvin henkilökohtainen teos ja erittäin marginaalinenkin, sillä harvaa kengänkuluttajaa tai edes joogaharrastajaa yinjooga ja etenkään sen filosofinen puoli – tai minun pohdintani aiheesta – lopulta kiehtoo. Tässä kirjassa ei esimerkiksi taideta käyttää sanoja jooga tai asana lainkaan, eikä siellä myöskään ole mitään kiinalaiseen lääketieteeseen tai anatomisiin asioihin liittyvää. Kirja keskittyy lähinnä siihen, mitä on yinjoogan harras harjoittaminen sekä harjoituksen meditatiivinen ulottuvuus ja kantavat ajatukset. Olen ammentanut tekstiin paljon taolaisuudesta, buddhalaisuudesta ja joogafilosofiasta. Pyrkinyt rakentamaan näistä itselleni läheisistä asioista synteesiä eli kartoittamaan mahdollista yhteistä maastoa noiden merkittävien idän viisausperinteiden osalta. Samalla keskittynyt siihen, mikä erottamisen sijaan toisi kaiken lähemmäs – tavoitellen harmoniaa tässä maailmassa, joka tuntuu yleisesti juuri nyt olevan menossa kohti kasvavaa kaaosta ja kaksinapaisuutta.

Yksin en toki kaikkea tehnyt ja haluankin sydämeni pohjasta kiittää Iida Ojanperää kirjan lumoavasta kuvamaailmasta, Matti Rautaniemeä upeasta esipuheesta ja Petra Havoa tyylikkäästä taitosta. Lisäksi iso kiitos ystävilleni Klausille ja Sarille, jotka taas kerran olivat arvokas apu kirjan oikoluku- ja kommentointivaiheessa.

Julkaisin tämän teoksen täysin omakustanteena, enkä edes kertonut kustantajalleni tästä projektista. Samalla päätin, että kirjan voi hankkia ainoastaan harjoitusteni yhteydessä tai verkkokaupastani.

Verkkokauppani löytyy osoitteesta shop.jounihallikainen.fi ja harjoitusteni paikat sekä päivämäärät löytyvät esim. näitä nettisivujani ja/tai Facebookin Total Yin -sivua seuraamalla.

Yt. Jouni

SAA JAKAA!