Kolmas kirjani etenee mukavasti omalla painollaan. Jonain päivänä syntyy tekstiä, joskus taas luen aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja istutan mieleen siemeniä kypsymään. Ne sitten itävät, kun tarpeeksi jaksan metsässä kävellä ja päätä tyhjentää luonnon ihmeellisessä taikapiirissä. Edelleenkään en tosin tiedä, koska kirja tulee olemaan valmis. Se tapahtukoon omalla ajallaan – ilman kiireen häivääkään.

Yksi iso askel kirjaprojektin tiimoilta tuli otettua viime viikonloppuna, kun lahjakas Iida Ojanperä (www.birdway.fi) tuli kylään kameransa kera. Meillä oli upea kuvaussessio saunamökkini hämyssä. Tuota kuvasatoa olisi tarkoitus niittää tulevan kirjan lehdillä. Ei sinne ole aikomustakaan kuvia minusta laittaa kuin yksi pakollinen, mutta nyt todellakin on, mistä ammentaa ja valita. Oli ilo ja kunnia saada olla noin taitavan taiteilijan kuvattavana. Yleensä jopa kavahdan omia kuviani, mutta näitä otoksia oli ihan ilo ihastella!

Kuva: Iida Ojanperä (2021, BirdWay)

Toinen merkittävä askel projektin toteutumisen kannaltakin tuli otettua, kun pistin ystäväni ja yhteistyökumppanini Matti Rautaniemen (www.joogasivistys.com) vinkistä apurahahakemuksen Suomen tietokirjailijat ry:lle. Peukut pystyyn sen suhteen, sillä ei tämä kirjojen rustailu ainakaan mikään rahasampo ole. Onneksi kirjoitan rakkaudesta lajiin, intohimosta yinjoogaan.

Syysterveisin,
Jouni

SAA JAKAA!