Musiikin käyttö yin-joogaharjoituksen aikana

Musiikin roolista yin-joogassa on kahdenlaisia mielipiteitä. Osalle se on ehdoton ei ja he kokevat sen puhtaasti häiriötekijänä, ja sitten osan mielestä se mukavasti tukee ja edesauttaa harjoitukseen syventymistä. Itse kuulun tuohon jälkimmäiseen ryhmään, joka haastattelujeni mukaan on myös selkeä enemmistö.

Mielestäni oikein valittu, erittäin rauahallinen ja hidastempoinen intrumentaalimusiikki auttaa harjoituksen aikana. Se tuudittaa alitajuntaa entistä syvemmille rentoutuksen tasoilla ja samalla manipuloi myös kehoa pehmenemään. Tykkään siis käyttää musiikkia ohjaamieni yin-tuntien taustalla, mutta teen sen hyvin harkiten ja soittamani musiikki on aina tarkoin valittua ja ennakkokuunneltua. Pidän myös äänenvoimakkuuden aina hyvin alhaalla, jolloin musiikin häiriötekijänä kokevat oppilaat eivät ole sitä pakotettuja kuuntelemaan vaan esimerkiksi heidän oma hengityksensä ääni ja mahdollisten lämmityslaitteiden humina ovat aina helpommin kuultavissa kuin soittamani taustamusiikki..

En luonnollisestikaan jokaisella tunnillani soita musiikkia, sillä varsin usein on paikallaan myös totaalinen hiljentyminen. Tällaisilla tunneilla pidän oman puheenikin minimissä ja välillä juuri tuollaiset tunnit auttavat ihmisiä pääsemään entistä lähemmäksi todellista itseään, kun ne ikäänkuin pakottavat pysähtymään oman itsensä äärelle, koska ei ole edes taustaääniä tarjolla pakopaikaksi.

Äänimaljat ja muut instrumentit

Tykkään kovasti päättää harjoitukset äänimaljarentoutuksella, jolloin soitan 5-10 minuuttia tiibetiläisiä kelloja. Kellojen taajuudet on viritetty resonoimaan ihmiskehon nesteiden kanssa ja olen saanut runsaasti kiittävää palautetta niiden rentouttavasta vaikutuksesta kehomieleen harjoituksen lopun tärkeän vaiheen kruununa.

Olen myös itse oppilaana ollessani aina runsaasti nauttinut, jos opettaja on tunnin aikana soittanut jotain kaunisäänistä instrumenttia. Olen saanut nauttia niin herkistä pianoetydeistä kuin pehmeästä akustisen kitaran näppäilyistä ja nuo positiiviset kokemukset ovat entisestään rohkaisseet jatkamaan musiikin pitämistä osana yin-harjoitusta.

SAA JAKAA!

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder