Pidin pienen loman ennen kesäkauden joogaohjauksia ja käytin aikani niin lepäämiseen, kuin oman joogaharjoituksen äärelle uppoamiseen. Lomapäivien leppoisan soljumisen lomassa kuuntelin myös paljon maailamanluokan joogaopettajien haastatteluja, joita Paula Mitten oli koonnut omaan podcastiinsa Yoga Teacher Master Class -teeman alle. Nyt olo on viiden lomapäivän jälkeen äärimmäisen inspiroitunut ja odotan jo ilolla illalla käyntiin pyörähtävää kesäsesonkia ja sen joogatunteja.

Tuntuu että akut on latailtu taas sille tasolle, että minulla jälleen riittää annettavaa oppilailleni ylen määrin. Sitähän opettajuudessa on kyse, antamisesta. Ja tietenkin välittämisestä. Annettavaa ei kuitenkaan riitä, jos oma kaivo tyhjenee ja siksi joogaopettajan onkin säännöllisesti pidettävä huoli, että oma jaksaminen ja henkinen pohja on sillä tasolla, että siitä voi niittää satoa.

Oma opetukseni pohjautuu neljälle peruselementille, jotka olen intohimon maaperään pystyttänyt. Nämä elementit ovat jatkuva opiskelu, joogasta kirjoittaminen ajatusten hiomismielessä, säännöllinen oma harjoittelu sekä joogan opettaminen. Nämä neljä asiaa kun toteutuvat, pysyn koko ajan pää veden pinna yläpuolella ja pyörä ikäänkuin pysyy pyörimässä omalla painollaan.

Haluan viedä omaa osaamistani aina vain syvemmälle ja laajemmalle pohjalle, jotta minulla olisi mielenkiintoista opetettavaa ja oma mielenkiintoni pysyisi yllä. Siksi erilaisen täydennyskoulutukset, joogakirjallisuuden lukeminen, anatomian omatoiminen lisäopiskelu ja esimerkiksi podcastien kuuntelu ovat minulle äärimmäisen tärkeitä asioita. Niiden avulla ikäänkuin istutan uusia siemeniä tulevaisuudessa korjattaviksi.

Noita opiskelun oraita kasvatan prosessoimalla niitä näissä blogiteksteissäni, pukemalla niitä sanoiksi joogapäiväkirjaani ja hiomalla ajatuksia kirkkaammiksi kirjoittamalla niistä seuraavaan kirjaani. Lisäksi merkittävä rooli on niillä keskusteluilla, joita saan aina välillä käydä muiden joogaopettajien sekä terveysalan ammattilaisten kanssa. Kun päässä vellovat pohdinnat joutuu pukemaan selkeiksi lauseiksi, selkenee usein asiat samalla korvien välissäkin. Tällöin palaset ikäänkuin loksahtavat oikeille paikoilleen ja osaksi isompaa kokonaisuutta.

Seuraava tärkeä osa-alue on oma joogaharjoitukseni. Joka päivä teen jotain asanaharjoitusta ja sitä kautta koen oppimiani asioita myös kehollani ja teen erilaisia ihmiskokeita viedäkseni omaa harjoitustani eteenpäin ja voidakseni tuoda jotain uutta myös ohjaamiini tunteihini.

Jokainen ohjaamani tunti on ikäänkuin kaiken pohjatyön huipentuma ja siellä yhdistyy opiskelemani asiat, kirjoittamalla jalostamani ajatukset sekä omassa harjoituksessa kokemani asiat yhdeksi kokonaisuudeksi, jolla yritän edistää oppilaideni fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Lisäksi jokainen opettamani tunti on koelaboratorio ja testipenkki kaikelle oppimalleni. Ja tietenkin opin itse aina valtavasti, kun opetan ja saan palautetta opettamastani.

Olen aika vakuuttunut, että olen löytänyt itselleni hyvän reseptin, jonka avulla pidän yllä sekä omaa rakkauttani joogaa kohtaan että toteutan omaa elämöntehtävääni jogaopettajana ja yhteisön jäsenenä siten, että voin toimia tässä roolissa vuosikymmenestä toiseen menettämättä alkuperäistä kipinääni ja liekkiäni.

Tervetuloa myös näin kesäkaudella tunneilleni nauttimaan joogasta ja siitä, kuinka asanaharjoitus vaikuttaa kehoon sekä mieleen.

SAA JAKAA!

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder