Ulkona saderintama on valloittanut tienoon ja maalaa maisemaa harmaan sävyin. Eilinen, kenties kesän viimeinen hellepäivä, on vain kaunis muisto iholla ja sielussa. Koko upea ja kokemusrikas kesä on nyt taakse jäänyttä elämää ja olemme syksyn kynnyksellä, enemmän jo porstuan puolella kuin ulkona. Kiinalaisin lasein katsottuna maalementtikin muuttuu hiljalleen metallielementiksi.

Kupissani on lämmintä teetä ja valurautapannussa lisää hautumassa. Niinpä onkin täydellinen tuokio pysähtyä kirjoituspöydän äärelle ja summailla aiheet kiitollisuuteen. Katsoa eiliseen, vilkaista tulevaa ja ennen kaikkea nauttia tästä kauniista hetkestä ja rauhasta, minkä vapaapäivä täällä maaseudulla tarjoaa.

Eilen

Kesä oli kaikin puolin upea. D-vitamiini- ja dopamiinivarastot tuli tankattua pullolleen auringon hyväillessä ihoa ja ystävien lämmössä hehkue.

Myös mielen perukoille tuli istutettua jälleen uutta oppia elämästä ja joogasta. Voiko niitä oikeastaan edes enää erottaa toisistaan? Kenties eniten sain uusia ajatuksen siemeniä, ja samalla materiaalia tulevaa kirjaani varten, elokuun visiitiltäni Villa Mandalaan. Siellä upeassa seurassa, huikean ravinnon äärellä, inspiroivassa miljöössä ja hyvien opettajien opissa sain laajennettua näkemystäni perinteisen kiinalaisen lääketieteen opeista Taina Alakulpin inspiroivan opetuksen myötä. Ja tuli siellä yinjoogastakin jonkinlainen uusi ahaa-elämys. Kiitos ja syvä kumarrus siitä Mia Jokinivalle.

Kaiken tuon oppimisen kruunasi täydelliset puitteet oppien äärelle keskittymiseen – ja oppilaan rooliin astumiseen kaikkien näiden opettaja vietettyjen vuosien jälkeen. Mistään muusta ei tulla Loviisan joogakeitaassa tarvinnut itse huolehtia kuin siitä, että piti omat vastaanottimet päällä ja mielen läsnä. Sopivan kaukana kotoa ja sosiaalisia verkostoja tapahtunut oppimissessio oli hieno tapa päättää kuusiviikkoiseksi venähtänyt kesäloma. Nyt on upea ollut jatkaa joogan petusta, kun tuntuu että omassa kaivossa on taas rutkasti vettä, josta ammentaa muille.

Aurinkoinen ruokailuhetki Villa Mandalassa, uusien ystävien seurassa (elokuu 2019)

Huomenna

Syksy on lastattu juuri sopivan täyteen inspiroivia jooganopetusta, haastavia workshoppeja, mielenkiintoisia yhteistyökuvioita (esim. Happy Lifestylen ihanan Jonnan kanssa), luentokeikkoja ja tärkeää, kultaakin kalliimpaa omaa aikaa. Ehdin sienimetsään aina, kun sille koen tarvetta. Ehdin kirjoittamaan seuraavaa kirjaani aina, kun koen olevani siihen inspiroitunut. Ehdin viettää aikaa hevostemme kanssa aina, kun tarvitsen itseäni fiksumpaa seuraa. Ehdin levätä, tehdä omia harjoituksiani joogan sekä meditaation parissa aivan juuri niin paljon, kuin koen kulloinkin tarpeelliseksi.

Tänään

Juuri nyt olen täynnä kiitollisuutta tätä kaikkea kohtaan. On niin valtavan hyvä vain olla ja hengittää. Elää hetkessä ja tuntea, kuinka elämä kantaa. On menneisyys, johon on turvallista nojata. On tulevaisuus, johon on innostavaa suunnata. Kiitos. Namaste.

SAA JAKAA!

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder