Tänään törmäsin aivan yllättäen kysymykseen, jonka äärelle piti oikein pysähtyä. Sen esitti naapurini, joka ei ollut koskaan kuullut yinjoogasta ja halusi ensimmäisenä kysyä kenties sen kaikkein oleellisimman kysymyksen: Miksi kannattaa yinjoogata?

Vastasin hänelle, että yinoogaan koska se tekee minut terveemmäksi, tyynemmäksi ja tyytyväisemmäksi. Siinä tiivistettynä kaikki se, mikä saa minut laskeutumaan joogamatolle joka ikinen päivä.

Perustelumpi vastaus olisi ollut se, että olen huomannut vuosikausien yinjoogaamisen myötä paljon muutoksia lähes kaikilla elämäni osa-alueilla. Vaikka ikää on tullutkin jo varsin kunnioitettavasti niin juuri tällä hetkellä koen itseni terveemmäksi, energisemmäksi, notkeammaksi, rauhallisemmaksi ja onnellisemmaksi kuin milloinkaan aikaisemmin. Tästä annan suurimman kiitoksen juuri yinjoogalle, jonka myötä olen oppinut pitämään fyysisestä ja henkisestä jaksamisestani entistä parempaa huolta. Tosin kukaan, ei ainakaan naapurini, olisi jaksanut tuota jaarittelua kuunnella sateen ropistessa niskaan ja tuulen riepotellessa takin liepeitä. Siksi tiivistys oli paikallaan. Kerrattakoon siis vielä kerran ne kolme syytä, miksi kenen tahansa kannattaa yinjoogaa harjoittaa:
1) Terveys (keho pysyy liikkuvana ja kivuttomana)
2) Tyyneys (mieli pysyy rauhallisena ja stressittömänä)
3) Tyytyväisyys (onnellisuus lisääntyy, kun keho ja mieli ovat terveitä)

Jos et siis ole vielä kokeillut yinjoogaa – ja jos koet olevasi vähänkin kankea tai stressaantunut – niin tervetuloa joogatunneilleni. Tai hanki yinjoogakirjani Olemisen taito ja ryhdy omatoimisesti harjoittamaan yinjoogaa!

Joululahjavinkki: Yinjooga & olemisen taito (Jouni Hallikainen, Readme, 2019)
SAA JAKAA!

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder