Hidasta, keskity ja anna hyvien asioiden tapahtua

Kävin taas kerran takametsässämme päivittäisellä meditaatiokävelylläni. Kotiin palasin kori täynnä suppivahveroita, sydän täynnä iloa ja mieli rentoutuneena. Voisiko paremmin ihminen vapaapäiväänsä viettää?

Kaikki sienimetsässä luonnon aarteita etsineet tietävät, että vauhtia täytyy hiljentää. Hölkkäämällä läpi metsän ei taatusti löydä sitä mitä hakee. Sama pätee tietenkin myös kaikkeen elämässä. Hitaasti kulkien kokee ja näkee enemmän. Eikä kiire saisi koskaan olla niin kova, etteikö ehtisi pysähtymään ja ihastelemaan näkemäänsä.

Sienestyksessä auttaa hidastamisen ohella myös se, että keskittyy yhteen asiaan. Ei voi samalla katsella lintuja ja pälättää kännykkään, jos on tarve löytää sammalleen ja havujen keskeltä hyvin maastoutuneita herkkuja. Pitää kohdistaa kaikki aistinsa tärkeän asian äärelle ja maltillisesti jatkaa, kunnes etsintä palkitaan. Myös tällainen keskittymiseen ja malttiin liittyvät sienestyksen perustaidot tuovat hyvät eväät arkeen ja elon polulle. Yksi asia kerrallaan ja kärsivällisesti. Palkinto odottaa, kun ei luovuta tai anna fokuksen karata.

Vauhdin hidastuttua ja keskittymisen sekä kärsivällisyyden löydyttyä, on aika korjata polun varrelle kuin taikaiskusta esiin putkahtavat jalokivet. Ensi näkee yhden ja sen äärelle kyykistyessään yht’äkkiä huomaa kaikkialla ympärillään juuri niitä aarteita, joita on kaivannut ja etsinyt.

Näin toimii sienestämisen logiikka. Näin toimii elämä!

SAA JAKAA!