Kesäloma ja joogaa auringon & kuun alla

Päätin kesän lentämällä Kreetalle latailemaan akkuja sekä D-vitamiinia. Ajatuksena oli, etten pahemmin joogailisi vaan antaisin niin kehon kuin mielen totaalisesti lepäillä Välimeren rannalla loikoillen. Ihan noin ei kuitenkaan mennyt, sillä niin se veri vaan veti joogaamaan. Etenkin yhtenä iltana keho ja mieli innostuivat, kun kuu helotti täytenä ja loi merelle siltaa… Ei siinä joogaopettajan auttanut muuta kuin totella sisimmän kutsua ja tehdä rantakallioilla täysi sarja seisoma-asenoita kuun hopeisessa loistossa , merituulen jäähdytellessä asanoiden parissa kuumenevaa ihoa.

Täysikuu ja siihen modifioitu Soturi 2 -asana (Virabhadrasana)

Osallistuin myös yhtenä aamuna ohjatulle joogatunnille, joka tapahtui läheisen rantahotellin puutarhassa. Hyvin mukava ja lempeä tunti, joka huipentui kuitenkin suhteellisen voimakkaisiin päälläseisontoihin. Itselle ne sopivat, mutta osa aloittelevista turistijoogeista oli kyllä vaarassa vääntää niskansa sijoiltaan… Rajuja pyllähdyksiä lähes jokaisella matolla pitkin ruohokenttää, jossa pehmeydessä harjoittelimme. Mielestäni aika ajattelematon veto opettajalta, mutta jokainen ohjaa tyylillään.

Kesäloman nautinnollisin joogakokemus oli kuitenkin se, kun pääsi tekemään yin-joogaa lämpimälle rantahiekalle. Aaltojen meditatiivinen kohina, tuulen lempeä hyväily ja kehoa täydellisesti tukeva sekä lämmittävä pehmeä hiekka tekivät hetkestä täydellisen. Sääli, ettei Suomessa ole kunnolla vastaavaan ranta-yiniin soveltuvia olosuhteita, sillä tuota herkkua olisi mahtava tarjota mahdollisimman monelle kotimaiselle ynisterille. Silkkaa parhautta, joka olisi taatusti todellinen hitti millä tahansa studiolla!

Syksyn tuulet tuovat tullessaan uusia projekteja

Syksy tuo aina mukanaan raikkaat tuulet – sekä uudet aikataulut. Jälkimmäisen osalta kerrottakoon, että ohjaan loppuvuoden hot-joogaa (60min) ja yin-joogaa (90min) Turussa kahtena iltana viikossa. Minut tapaa siis Hansa-korttelin Yoga Nordicilla maanantaisin sekä perjantaisin. Muu aika menee oman harjoituksen sekä uuden projektin kanssa.

Paljastettakoon tähän loppuun siis se, että olen kesällä ryhtynyt koirjoittamaan kirjaa yin-joogasta. Syksyllä aion omistautua enemmän tuolle, jo nyt rakkaaksi muodostuneelle projektille, ja pyrin saamaan ensimmäisen kirjan version valmiiksi jo jouluksi. Saas nähdä, kuinka tuo onnistuu? Alku on ainakin ollut lupaava ja pään sisällä on niin paljon sanottavaa aiheesta, ettei ainakaan ideoita ja aiheita joudu metsästämään sitä kauempaa. Jahka saan kaiken korvieni välissä pyörivän ajatusmassan purettua näppäimistön kautta kirjaksi niin ensimmäinen suomenkielinen yin-joogakirja on valmis. Siinä siis tavoitetta tälle syksylle.

Nähdään tunneilla & muista myös oman harjoituksen tärkeys!

SAA JAKAA!