Pieni muistutus itselleni

Kesälomat ovat jo taakse jäänyttä elämää ja kalenteri alkaa hiljalleen täyttyä erilaisista jooga-asioista. Tämä on nyt juuri se hetki, kun loppuvuoden aikataulut; joogatunnit, työpajat, retriitit ja muut asiat sovitaan. Tämä on myös jälleen se hetki, kun pitää olla tarkkana työn ja levon tasapainosta – yinin ja yangin toteutumisesta – omassa elämässä. Niinpä kalenteriin on syytä buukata myös olemista, ei ainoastaan tekemistä. Tämä mahdollistaa sen, että pysyy kontrolli omasta elämästä. Elämänhallinnan tunne tulee juuri siitä, kun itse hallitsee tekemisiään, eikä meneminen vie miestä kuin pässiä narussa. Tämä on myös hyvä tapa jaksaa vuodesta toiseen ilman loppuunpalamisen riskiä.

Lisäksi riittävät hapenottoaukot kalenterissa sallivat luovuuden kukoistaa ja varmistavat esimerkiksi opetustyössä sen, että se antaa enemmän kuin ottaa. Ja olisi jäänyt viime vuonna yinjoogakirjakin kirjoittamatta, jos ei sille projektille olisi varannut riittävästi leppoisia vapaapäiviä, jotka sai viettää takan ääressä pohdiskellen ja ajatuksia ylös kirjaten.

Toteuta sitä, mitä opetat

Ihan tietoisesti olenkin esimerkiksi tänään kuunnellut kahteenkin kertaan bändimme (Osasto3) viime talvena julkaisemaa Vuorisaarna-kappaletta, Siinä minun itseni tekemien lyriikoiden voimalla muistutetaan siitä, ettei työt lopu tekemällä, eivätkä kiireet juoksemalla. Etenkin kun itse olen yksityisyrittäjä, ja sitä kautta voin/saan vaikuttaa omaan työmäärääni, niin on erittäin tärkeää muistaa toteuttaa omassa elämässäni tuota viisautta, eikä jättää sitä pelkästään ulkokultaiseksi saarnaamiseksi. ”Practice what you preach”, kuten englanninkielisillä on tapana sanoa.

Tuossa alla vielä muistutuksena kyseisen Vuorisaarna-kappaleen sanat ja tästä linkistä pääsee myös sen kuuntelemaan.

”Työt ei lopu tekemällä, eikä kiireet koskaan juoksemalla

Ravataan paikasta paikkaan, mutta mitään ei saada aikaan

Pysähdy ja katsele
Hengitä ja kuuntele
Rauhoitu ja ymmärrä
Anna olla ja odota

Luontaisella tahdilla, niin hyvä on polkua tallailla

Välillä katsoen sisimpään, aina pyrkimättä parempaan

Pysähdy ja katsele
Hengitä ja kuuntele
Rauhoitu ja ymmärrä
Anna olla ja odota

Maailma pyörii radallaan, ja joet virtaa uomissaan

Kaikki tapahtuu ajallaan, ja asiat etenee painollaan

Vuoretkin murenee aikanaan, ja mitään ei saisi pakottaa

Pysähdy ja katsele
Hengitä ja kuuntele
Rauhoitu ja ymmärrä
Anna olla ja odota”

SAA JAKAA!

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder