Tässä pähkinänkuoreen puristettu oman elämäni ohjenuoria, joiden ääreen palaan säännöllisesti. Nämä ohjeet siis kertaan itselleni aina vain uudestaan ja uudestaan… Välillä niitä lukien, välillä muokaten. Nämä samat teesit ovat myös oman opetukseni perusta kulloisessakin muodossaan. Ne siis ovat jatkuvan evoluution alla, kuten kaikki tässä universumissa. Tänään ne kuuluvat näin:
.
1. Oleellista ei ole se mitä tapahtuu vaan se miten siihen suhtautuu
Onnellisuus on päätös ja asioihin voi suhtautua monella tapaa. Kun jotain tapahtuu niin oma reagointini ja asenteeni ratkaisevat, miltä minusta tuntuu.
2. Vähemmän on enemmän
En halua aina vaan lisää ja lisää. Satsaan mieluummin laatuun kuin määrään. Oli sitten kyse tavaroista tai ihmissuhteista. jo Buddha opetti, että haluaminen enemmän, kuin mitä on mahdollista saada, satuttaa ja on tie aina vain kasvavaan kärsimiseen (dukkha). Kärsimys on sitä suurempaa, mitä suurempi ero on vallitsevan tilanteen ja halutun tilanteen välillä.
3. Rakasta itseäsi, jotta voit rakastaa muita
Annan itselleni armoa – hyväksyn itsesi sellaisena kuin olen. Aina voin toki tulla paremmaksi ihmiseksi, mutta en vaadi itseltäsi liikoja. Olen jo rakkauteni arvoinen tänään. Juuri sellaisena kuin olen. Tyhjästä kaivosta ei voi juottaa ketään. Muistan jakaa rohkeasti ja säästelemättä rakkauttani, sillä yhdestä kynttilästä voi sytyttää tuhat muuta kynttilää loistamaan ja valaisemaan.
4. Elä hetkessä
En murehdi liikoja eilistä (en enää pysty siihen vaikuttamaan) tai huoli huomisesta, sillä huoli ja murhe eivät tee huomisesta yhtään parempaa vaan pilaavat tämän nykyisen päivän. Kokemus elämän syvyydestä syntyy suhteesta nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, ei milloinkaan menneisyyteen.
5. Mikään ei kestä ikuisesti – ei hyvä, eikä paha
Jos on aihetta iloon niin iloitsen. Jos olen taas ajautunut johonkin tukalaan alhoon niin jatkan matkaa ja kuljen sen läpi. Asiat, tunteet ja tapahtumat ovat kaikki yhtä väliaikaisia kuin säärintamat. Kaikki muuttuu ja maailma jatkaa matkaansa ikuisen muutoksen radalla.
6. Parempi katua sitä mitä on tehnyt, kuin sitä mitä jätti tekemättä
Olen rohkea, kokeilen uusia asioita ja kerään kokemuksia. Yleensä enimmäkseen ne ovat hyviä ja välillä luonnollisesti huonoja.
7. Muista priorisoida oma elämäsi, hyvinvointisi ja lähipiirisi työn edelle
Mikään ei ole yleisemmin kaduttu asia kuolinvuoteella kuin se, että teki liikaa töitä ja vietti liian vähän aikaa rakkaiden ihmisten parissa. Tähän ansaan en suostu astumaan.
8. Pysähdy ennen kuin reagoit
Sallin itselleni pienen mietintätuokion ennen reagointia. Tuo ratkaiseva hetki määrittää, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan ja mille polulle päädyn. Pienillä valinnoilla – niin arjessa kuin kriisissä – on isot ja kauaskantoiset seuraukset.
9. Hyvät teot palkitaan hyvällä
Autan, hymyilen, olen positiivinen ja enkä odota mitään takaisin. Kaikki jakamani hyvä tulee moninkertaisena takaisin. Ei heti, mutta loppu elämän aikana.
10. Hymyile enemmän
Heijastan iloa niin sisälleni kuin ympäristööni. Hymy palkitaan hymyllä ja omaa aivokemiaani positiivisesti manipuloimalla saan nauttia hyvänmielenhormonien huumaavista vaikutuksista.
11. Muista hengittää
Annan itselleni tarpeeksi happea ja voin sen vuoksi paremmin niin mielessäni kuin kehossani. Rauhallinen hengitys aktivoi parasympaattisen hermoston ja siten rauhoittaa mieltä ja hoitaa elimistöä.
12. Terve sielu terveessä ruumiissa
Liikutan kehoa, rasitan mieltä, syön terveellisesti, juon vettä – muistaen kaiken jälkeen antaa kehoni sekä mieleni levätä. Löydän liikunnassa tasapainon ja täydennän kaikkea aktiivisempaa tekemistä yinjoogalla tai vastaavilla, palauttavilla ja liikkuvuutta ylläpitävillä harjoitteilla.

SAA JAKAA!

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder