Palauttavaa, rentouttavaa ja lataavaa

Restoratiivinen jooga on kehon ja mielen latailua

Sana restore (eng.) tarkoittaa palauttavaa. Se erittäin hyvin kuvaakin sitä, mistä restoratiivisessa joogassa on kyse. Siinä palautellaan rennoilla asanoilla (l. asento) kehoa, jotta akut latautuvat, jännitykset poistuvat ja lihakset sekä nivelet rentoutuvat. Restoratiivinen jooga on siis syvärentoutusta niin keholle kuin mielelle, sillä mahtavasti kehon rentoutuminen leviää myös pään sisälle!

Äärimmäisen lempeästä, yin-joogaan pohjatuvasta, mutta sitäkin rauhallisemmasta olemisesta siis on kyse. Hiki ei siis harjoituksen aikana puske pintaan, joten olenkin ohjeistanut oppilaita aina laittamaan hupparin päälle ja villasukat jalkaan, jotta tunnilla ei tulisi vilu.

Omat restoratiiviset ohjaukseni sisältävät myös aina äänimaljarentoutuksen eli soitan esimerkiksi tiibetiläisiä kelloja. Keskittymällä kuuntelemaan on helpompi sulkea muut aistit pois pelistä ja sitä kautta on mahdollista antaa mielenkin levätä, kun keho on lempeässä asanassa nauttimassa omasta rentoutushetkestään. Eli keho sekä mieli ovat molemmat kohdealueena, kun restoratiivista tuntia suunnittelen ja ohjaan. Eihän niitä erottamaankaan pysty. Aika vaikea on kehon rentoutua, jos mieli on stressaantunut. Ja sama pätee tietenkin myös toiseen suuntaan.

”Lue blogistani lisää restoratiivisesta joogasta ja esimerkiksi siitä, miten harjoituksen rakenne muodostuu.”