Kauan eläköön kotimainen kirjallisuus ja sen moninaiset muodot
Suomalainen kirjallisuus elää haastavia aikoja ja koko kirjallisuusala on murroksessa lukutottumusten muutosten sekä sosiaalisen median vuoksi. Harva enää kuulemma jaksaa viettää aikaa fyysisen kirjan parissa, kun se on niin keskittymistä vaativaa ja vähemmän välitöntä dopamiiniryöppyä tarjoavaa kuin esimerkiksi TikTok-videoiden katselu. Surullista.
Surullista on myös se, kuinka niukasti kirjailijat tässä maassa saavat palkkaa vaivastaan. On aivan järkyttävää luettavaa uutisartikkelit kirjailijoiden keskiansioista ja siitä, ettei taida e-kirjoista tulla (ainakaan vielä) oikein penniäkään teoksen kirjoittajalle. Onneksi meillä sentään on vielä voimissaan oleva kirjastolaitos ja joitakin apurahatahoja, joiden ansiosta joku vielä pystyy Suomessa kirjoja kirjoittamaan.
Tue kirjailijaa ja osta suoraan häneltä teokset, jos moinen mahdollista
Yksi hyvä tapa varmistaa, että suomalainen kirjailija saa ansaitsemansa korvauksen urakastaan on se, että hankkii kirjan suoraan häneltä. Silloin jää moni välikäsi pois pientä pottia jakamasta ja kirjailijan korvaus teosta kohden nousee edes suhteellisen järkevälle taholle.
Tällaista suoramyyntiä olen itsekin harjoittanut teosteni suhteen ja sen ansiosta tässä nytkin kirjoitan neljättä kirjaani. En ole vielä päättänyt, tuleeko siitä omaskustanne vai tarjoanko sitä kustantajalleni. Se kuitenkin on varmaa, että pyrin sitä itse myymään mahdollisimman paljon suoraan verkkokaupastani ja opetusreissujeni yhteydessä.
Jos kiinnostaa kotimainen joogakirjallisuus filosofisella twistillä niin tervetuloa tutustumaan valikoimaani alla olevaa linkkiä klikkaamalla. Sieltä löydät tällä hetkellä tarjolla olevat yinjoogakirjani:
- Aiheeseen johdattava perusteos ”Yinjooga & olemisen taito” (2019, toinen painos 2022)
- Syventävä ja aiheeseen syvästi kiinnostuneille suunnattu ”Total Yin” (2020)
- Koko yinjoogan ydinsajatuksiin ja filosofisiin syövereihin kuljettava ”Tie nimeltä Yin” (2022)

0 kommenttia